Постанова Ради Міністрів Української РСР від 18 вересня 1965 p. № 911

Постанова Ради Міністрів Української РСР від 18 вересня 1965 p., № 911

Про увічнення пам’ятних місць, зв’язаних з історією Запорізького козацтва

З метою увічнення пам’ятних місць, зв’язаних з історією Запорізького козацтва, що відіграло прогресивну роль в історії братніх українського і російського народів, у справі возз’єднання України з Росією, для збирання, систематизації музейних цінностей

Рада міністрів Української РСР постановляє:

1. Оголосити територію острова Хортиці в м. Запоріжжі державним історико-культурним заповідником.

Закласти і впорядкувати на території заповідника тематичний садоводо-декоративний парк історії Запорізького козацтва.

Виконкому Запорізької обласної Ради депутатів трудящих встановити на натурі межі Державного історико-культурного заповідника на острові Велика Хортиця.

2. Міністерству культури УРСР, Держбуду УРСР, Держплану УРСР, Міністерству фінансів УРСР, Академії наук УРСР, творчим спілкам архітекторів, художників і письменників разом з облвиконкомами до 1-го квітня 1966 року подати Раді Міністрів УРСР пропозиції про спорудження в перспективі в різних місцях республіки, зв’язаних з історією Запорізького козацтва, пам’ятних знаків.

3. Доручити Держбуду УРСР з Міністерством культури УРСР і Запорізькому облвиконкому до 1-го квітня 1966 року забезпечити виготовлення генерального плану території острова Велика Хортиця, на якому передбачити розміщення пам’ятних знаків, зв’язаних з історією Запорізького козацтва, і подати Раді Міністрів УРСР пропозиції про їх спорудження.

Голова Ради міністрів УРСР І.Казанець

Керуючий справами Ради міністрів УРСР К.Бойко