Червоноград м

Історичні адміністративні поділи

Перша згадка: 1692 р. – засновано Феліксом Потоцьким, названо на честь його дружини Кристини [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Перейменування: до 1951 р. звалось Кристинопіль, в 1951 р. дано нову назву Червоноград.

Верховна Рада України постановляє (13.01.2000, № 1384-XIV): Включити у межі міста Червонограда Львівської області 349,7 гектара земель Острівської сільради, 5,3 гектара земель Межирічанської сільради Сокальського району Львівської області, передати до відання Острівської сільської ради Сокальського району 1,4 гектара земель міста Червонограда та затвердити межі міста загальною площею 1778,6 гектара.

Цифрова карта міста: .