2008 р. У Червонограді спорудили новий пам’ятник радянським танкістам-визволителям

Дата: 20.03.2008

У Червонограді Львівської області цього тижня будівельники завершили монтаж нового пам’ятника на честь військових частин Радянської Армії, які визволяли це місто від німецьких нацистів. Постав комлекс біля іншого пам’ятника – Полеглим героям, на вулиці Івасюка. Отож, тепер червоноградці мають справжній меморіал. Про це сьогодні, 20 березня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Торік у Червонограді демонтували пам’ятник військовим танковим частинам, що визволяли місто від фашистів. Це мало великий громадський резонанс. Ветерани Великої Вітчизняної війни, громадські організації висловили своє занепокоєння з цього приводу міському голові Ігор Чудійовичу.

Пам’ятник танкістам Радянської Армії у Червонограді стояв на алеї Стара шахтарська. Демонтовувати його ніхто не збирався, а планували тільки відремонтувати – до 9 травня 2007 року. Однак ремонтні роботи затягнулися на ціле літо. Річ у тому, що коли пам’ятник по-новому поштукатурили, він раптом почав розколюватись на шматки.

Будівельники спробували підбетонувати основу, але марно. Отож, пам’ятник довелося демонтували як аварійний. Натомість влада Червонограда пообіцяла власним коштом збудувати новий і дотримала слова.

Джерело: «Західна інформаційна корпорація»