Жидачівський район

Журавно смт

Журавно смт

Перша згадка: 2 пол.15 ст. [Історія міст і сіл УРСР : Львівська область. – К. : ГРУРЕ, 1968 р.].

Вулиця Валова дугою огинає старий центр містечка – напевно, повторює контур укріплення. Спостереження М.І.Жарких, 26 липня 1994 р.

Рішення про перейменування смт Журавне на смт Журавно прийняла Львівська обласна рада 18.12.1990 р. Дата опублікування 01.03.1992 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 9, стор. 251).

Виконавчий комітет Львівської обласної Ради народних депутатів рішенням від 18 грудня 1990 року вніс в адміністративно-територіальний устрій окремих районів такі зміни: у Жидачівському районі уточнив назву селища міського типу Журавне Журавненської селищної Ради на селище міського типу Журавно.

Історія Журавна

Довідка у Вікіпедії:

1989 р. Вид на Дністер біля Журавна
Місце битви польських та турецьких військ 1676 р. Пам’ятник 1876 р. [Памятники истории и культуры Украинской ССР: каталог-справочник. – К.: Наукова…
Місце Журавненської битви (+)
Церква св. Михаїла 1888 р. 	Церква розташована в центрі м-ка біля головної площі. Вівтарем вона орієнтована на схід. Спостереження М.І.Жарких,…
Церква св. Михаїла (+)
Синагога
Синагога
Ратуша
Ратуша (+)
Головний фасад у ракурсі. Фото Зенона Боровця і Богдана Тхора, 17 липня 2016 р. 	Палац Антонія Скшинського, 1905 р. 	Фотонарис (6.08.2013 р.)…
Палац А. Скшинського (+)
Пам’ятний знак проголошення незалежності України 24.08.1991 р.