Монастир василіян

Церква св.Трійці

Церква св.Трійці

Розмір зображення: 800:502 піксел

Церква Різдва Христа 1753 р., відновлена в 1906 р. [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 69].

Василіанська церква 1612 р. (вул.Горького) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 59].

Собор св.Трійці 1720 р. [Нариси історії архітектури України: дожовтневий період. – К.: Держбудвидав, 1957 р., список пам’яток].

Василіянська церква та дзвіниця 1612 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Церква св.Параскеви (св.Трійці) 1612 – 1905 рр. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Церква св.Трійці: в 1901 р. львівський художник Е.Ковач виконав оформлення інтер’єру церкви. (с. 31)

Церква Різдва Христа: львівський художник Ю.Буцманюк у 1910 – 1913 рр. виконав розписи та вітражі в каплиці Покрови; в 1931 – 1939 рр. він же розписав головну наву.

Джерело: Бірюльов Ю. Мистецтво львівської сецесії. – Льв.: Центр Європи, 2005 р., с. 41.

1977 р. 23 липня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A334-34.
1977 р. Загальний вигляд з позиції С2
1977 р. 23 липня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A335-05.
1977 р. Апсиди
1977 р. 23 липня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № A335-06.
1977 р. Загальний вигляд з позиції С1
2006 р. Вигляд з позиції А3
2006 р. Іконостас
2006 р. Іконостас
м. Жовква. Церква Різдва Христового, XVII-XX ст. (фото В.Ольхом’яка, 1976) Джерело: Слободян В. Жовківщина: історико-архітектурні нариси церков. –…
1998 р. Жовківщина
Світлина І. Синкальського 1992 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 178. 	м. Жовква (в радянський період…
1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія
2009 р. У Львові представлять відреставрований жовківський іконостас
У церкві м.Жовкви був образ св.Василя Великого в оточенні 4 священиків, 4 дияконів і 2 прислужників. Він має підпис: “O.M.X. Ilia Sobucki ZSB 1778”.…
Собуцький І. Св.Василь. 1778 р.
Ю. Буцманюк. Архангел Гавриїл. Вітраж у каплиці Покрови в церкві Різдва Христового оо. василіян у Жовкві. 1913 р. 	Джерело: Бірюльов Ю. Мистецтво…
Архангел Гавриїл. Вітраж у каплиці Покрови (+)