Церква Успіння

Церква Успіння

Фото Петра Грушка 28 червня 2021 р. з сайту

На фото – нова церква, збудована за незалежності України.

Церква збудована в 1644 р. В 1 половині 18 ст. – дерев’яна триверха; під час ремонту 1754 р. зміцнена залізними скріпами. Нова кам’яна церква збудована на новому місці в 1780 – 1789 рр. В 1873 р. зміцнена 4 залізними скріпами. Кам’яна дзвіниця побудована в 1895 – 1896 рр. [Приходы и церкви Подольской епархии. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1901 г., т. 9, с. 428; Сецинский Е.И. Исторические сведения и приходах и церквах Подольской епархии. 1. Каменецкий уезд. – Труды Подольского епархиального историко-статистического комитета, 1895 г., т. 7 с. 195 – 199].

Церква Вознесіння діви Марії 1782 р. [Źródła do dziejów rozgraniczenia diecezji łacińskich w Cesarstwie Rosyjskim w połowie 19 wieku. – Lublin: 2000, t. 1, cz. 1, s. 8] – при цій нагоді слід зауважити, що православна церква не визнає вознесіння Марії, але у цитованому джерелі дуже часто православне Успіння плутають із католицьким Вознесінням.