Парк “Софіївка”

Парк “Софіївка”

Розмір зображення: 800:517 піксел

Парк “Софіївка” 18 – 19 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною : список. – К. : Держбудвидав, 1956 р., с. 97].

Парк “Софіївка” з комплексом паркових споруд 18 – 19 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Парк “Софіївка” з комплексом водойм, паркових будівель, споруд, скульптур 1796 – 1852 рр. (вул.К.Маркса, 55) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Архітектор, маляр і різьбяр Войцех Яшулд (1763 – 1821 рр.) брав участь в оздобленні парку [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 178].