Церква св. Михаїла греко-католицька

Розмір зображення: 608:794 піксел

Тур’я Ремета. Спорудження нової церкви. Світлина 1999 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 89.

Тур’я Ремета Перечинський район

Церква св. арх. Михайла. 1999. (УГКЦ)

Оскільки церква належить православним, то в грудні 1994 р. заклали і посвятили камінь під греко-католицький храм, а 17 липня 1995 р. розпочалися роботи. Організаторами спорудження були Василь і Юрій Крупчинські, Михайло Фекета та Ілля Мешко. Кошти збирали греко-католицькі громади краю та за кордоном. Іконостас вирізьбив Василь Шип. Керував будівництвом досвідчений майстер Михайло Мовнар (Молнар) з Тур’я Пасіки.

У селі народився письменник і вчений, священик Іван Мурані (1881-1945).

Парох Віктор Дулишкович 1949 р. був засуджений на 25 років каторги. У 1954 р. у таборі відбулося повстання в’язнів, яке жорстоко придушили військові підрозділи. Серед 500 убитих був і В. Дулишкович.