Тартак с

виконкому Вінницької обласної Ради депутатів трудящих № 416 від 6 липня 1957 р. «Про уточнення обліку населених пунктів»: включити в облікові дані адміністративного поділу новоутворені населені пункти і населені пункти, які раніш не були враховані: село Тартак — Кобилівської сільської ради.

Населений пункт приєднано (або включено в смугу) м Тульчин. Рішення № 7862-XI прийняла Вінницька обласна рада 08.08.1989 р. Дата опублікування 08.09.1989 р. (“Відомості Верховної Ради України” № 34, стор.396).

Президія Верховної Ради Української РСР постановляє (8.08.1989, № 7862-XI): Включити в межі міста Тульчина Вінницької області сели Левада та Тартак Зарічненської, Завалля та Липки Кинашівської сільрад Тульчинського району загальною площею 79,7 гектара.