2007 р. Маєток Івана Скоропадського продадуть за 12 тисяч

Дата: 22.06.2007

За 12 тисяч гривень продають на Чернігівщині маєток творця унікального Тростянецького дендропарку Івана Скоропадського – діда останнього українського гетьмана.

Розкішний палац, побудований півтора століття тому, зруйнували дощенту після революції, а от у чотирьох флігелях була і школа, і дитячий садок, і квартири. Тутешній екскурсовод Зоя Міцик розповідає, що раніше тут проводили вакації музиканти брати Заремби, художники Микола Ге і династія Брюллових.

Тепер, коли обласна інспекція охорони пам’яток визнала їх такими, що історичної цінності не мають, село їх розпродає за безцінь. Чому маєток оцінили у 12 тисяч і не продають його через відкритий аукціон – для Зої Міцик загадка.

Втім, у суперечку не втручається. Екскурсовод каже, для неї головне, щоб майбутній власник відтворив у розкішному палаці його у первісному вигляді і невдовзі охочих відвідати історичну пам’ятку побільшало.

Джерело: “Музеї України”