2007 р. Чернігівська інспекція з охорони пам’яток не причетна до продажу маєтку Скоропадського

Дата: 04.07.2007

Працівники Чернігівської обласної інспекції по охороні пам’яток історії та культури обурені тим, що в Інтернеті та ЗМІ, як обласного так і державного рівня, пройшла дезінформація про те, ніби-то інспекція визнала флігелі маєтку Івана Скоропадського (діда останнього українського гетьмана, творця унікального Тростянецького дендропарку), який “зруйнували дощенту після революції”, “такими, які історичної цінності не мають”.

На цей наклеп повідомляємо, що до нашої установи жодного офіційного звернення про історичну цінність комплексу та можливості його продажу не надходило.

Для тих, хто цікавиться, повідомляємо, що на території Тростянецького дендропарку розташовані три об’єкти, які належать до компетенції інспекції, це – могила І.М.Скоропадського, пам’ятник Т.Г.Шевченку та пам’ятник І.М.Скоропадському.

Всі питання, пов’язані з господарськими будівлями, що залишилися від маєтку, знаходяться у віданні органів місцевого самоврядування, які й прийняли рішення про їх продаж.

Зав. сектором відділу охорони пам’яток історії та монументального мистецтва Цимбаленко І.М.

Джерело: “Високий вал”