Церква Вознесіння

Церква Вознесіння

Розмір зображення: 572:800 піксел

Тюшка. Новозбудована церква Вознесіння Господнього. Світлина 1999 р. Джерело: Сирохман М. Церкви України: Закарпаття. – Льв.: 2000 р., с. 461.

Тюшка Міжгірський район

Церква Вознесіння Господнього. 1999. (УГКЦ)

Впритул до дерев’яної церкви в 1991 р. почали будувати нову муровану греко-католицьку церкву. Проект базилічної церкви 26 м завдовжки 13м завширшки з двома вежами висотою 30 м розробив ужгородський архітектор П. Гайович, а очолив будівництво та ведення всіх справ голова громади Василь Якуб. Багато зусиль до загальної справи доклали куратори Д. Мись, Ф. Оленич, Ю. Киселичка, М. Могорита, Ю. Карпович, Ф. Карпович, В. Плец, В. Зубанич, І. Гельбич, М. Глеба, Ф. Глеба та всі вірники, що працювали на будівництві безплатно. Цеглу та покрівельну бляху виміняли за дошки в с. Петрові.

У 1998 р. добудували корпус церкви і о. Віктор Басараб розпочав богослужіння. До 2000 р. планують розмалювати церкву та встановити іконостас, який робить місцевий майстер Василь Могорита.