2007 р. Микола Азаров заявляє, що «не має і не може мати» ніякого відношення

Дата: 19.03.2007

Перший віце-прем‘єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявляє, що «не має і не може мати» ніякого відношення до Свірзького замку у Львівській області.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства фінансів, так М.Азаров прокоментував повідомлення ряду інтернет-сайтів про те, що він має намір узяти в концесію пам‘яткe середньовічної архітектури Свірзький замок, розташований на півдні Львівської області.

Разом з тим перший віце-прем‘єр подякував інтернет-сайтам, що поширили таку інформацію. «Тепер знаю історію ще однієї прекрасної визначної пам‘ятки України. Навіть шкодую, що не маю і не можу мати до замку відношення. Можливо, це такий оригінальний спосіб привернути мою увагу, увагу потенційних інвесторів до справді величезної проблеми збереження історичних, архітектурних визначних пам‘яток. Тільки не впевнений, що це слід робити шляхом концесії чи оренди загальнонаціонального надбання», – цитує М.Азарова прес-служба.

Він переконаний в необхідності створити механізми, які б «зацікавили об‘єднувати зусилля держави, меценатів та інвесторів вкладати гроші в культурно-туристичну сферу для відродження і збереження історичних визначних пам‘яток по всій Україні».

Джерело: УНІАН