Церква

Найдавніші відомості про церкву походять з податкових реєстрів 1510 р. 1 Згадується церква і в актовій книзі Холмського гродського суду в записі 1629 р. в списку церков, за які сплачено особливий податок по 1 zł., встановлений 1628 р. 2 У роки визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького, між 1651 та 1655 рр., церква була знищена. 3 Дальша доля її невияснена. Відсутня в переліку парафіяльних і філійних церков, складеному польським дослідником Вітольдом Колбуком. 4. Але за даними митрополита Іларіона (Івана Огієнка) у 1855 р. в селі ще існувала філійна церква греко-католицької парафії в Убродовичах. 5

1. Gil A. Prawosławna eparchia Chełmska do 1596 roku. – Lublin-Chełm, 1999. – S. 165.

3. Плогцанскій В. Прошлое Холмской Руси по архивным документам XV-XVIII ст. и др. источникам. – Вильна, 1899. Т. 1. – С. 71.

4. Kołbuk W. Kościoły wschodnie w Rzeczypospolitej około 1772 roku. – Lublin, 1998.

5. Крип’якевич І., Крип’якевич Р. Матеріали до історії церков Холмщини і Підляшшя. // Холмщина і Підляшшя. Історико-етнографічне дослідження. – Київ, 1997. – С. 149.