2009 р. МНС попереджало настоятеля храму у Сколе про незадовільний стан електромереж

Дата: 15.04.2009

“3 квітня у цій церкві, що у центрі міста Сколе (храмі св. Великомученика Пантелеймона Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ – ZAXID.NET) був наш інспектор, який зазначив настоятелю, що електромережі у незадовільному стані, також говорив про велику кількість подовжувачів. Був складений припис щодо незадовільного стану електромереж. З настоятелем проведена бесіда. Однак, як бачимо, це не вплинуло”, – зазначив 15 квітня у коментарі ZAXID.NET керівник прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Павло Василенко.

“Така ситуація, з незадовільним станом мереж у більшості церков. І ніяка роз’яснювальна робота інспекторів не впливає на зміни до кращого”, – додав П. Василенко.

Нагадаємо, 14 квітня о 18.20 у центрі міста Сколе на вулиці Шевченка,7 сталася пожежа в храмі св. Великомученика Пантелеймона Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ. Храм збудований у 1597 році, а у 1995-1998рр. його було відремонтовано.

Як повідомив: “Пожежники оперативно прибули на місце події і о 19.05 пожежу було ліквідовано. Історичну пам’ятку вдалося врятувати від вогню. Однак, вогонь знищив церковне майно (близько 50 кв м) та 28 ікон, вартість яких встановлюється.

“Збитки знищеного майна становлять близько 42 тис. грн. На щастя, не знищено цінні та історичні церковні ікони та Святі тайни. Пожежники врятували майна на 5 млн грн”, – зазначив Павло Василенко.

За висновком експертів, пожежа сталася через порушення правил монтажу електромережі.

“Проведеною перевіркою з грудня 2008 року по квітень 2009 року встановлено, що у всіх старовинних церквах Львівщини проводка прокладена до 1939 року і становить загрозу пожежі. Пожежу вдалось ліквідувати завдяки справному гідранту, який був біля церкви”, – наголосив керівник прес-центру ГУ МНС України у Львівській області Павло Василенко.