1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с.Щирець.

Тепер не існує.

Церква Воздвижения Чесного Хреста. 1752.

За легендою, первісно церква була збудована в с. Верхрата (тепер Польща). Пізніше куплена і перенесена в місцевість Клепарів, де довший час стояла на ґрунті, на якому потім стояли парафіяльні будинки. У 1752 р. ця церква, на бажання ктитора, перенесена до села, перебудована і всередині прикрашена. У 1929 році ґрунтовно відреставрована. Це була дерев’яна тризрубна одноверха будівля, увінчана шоломовою банею на сліпому восьмерику. По другій світовій війні село попало в створений радянським військовим командуванням поліґон, мешканців відселили, а церкву зруйнували.

Національний музей у Львові, фонд фото-негатека.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 57.