Церква Успіня

Церква Успіня

Розмір зображення: 800:558 піксел

Світлина В. Ольхом’яка 1997 р. Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 408.

Церква Успіня 1893 р. (дерев.) [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 160].

Дерев’яна церква Успіння 1893 р. [Слободян В. Каталог існуючих дерев'яних церков України і українських етнічних земель. – Вісник ін-ту Укрзахідпроектреставрація, 1996 р., т. 4, с. 124].

с. Улицько Середкевич (Середкевичі).

Яворівський.

Церква Успения Пр. Богородиці. 1893.

Вперше церква згадується у документах 1578 р. У 1708 (1710) р. коштом дідича Ґлуховського та громади виставлена попередня дерев’яна трибанна церква. В 1860 р. в урочищі – присілку Середкевичі була споруджена мурована каплиця св. Костянтина. У 1893 р. на місці давнішої виставлена нова дерев’яна трибанна церква, завершена шоломовими банями на восьмериках. Стояла зачиненою з 1963 по 1989 р.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 408.

Довідка на сайті