Церква св. Симеона Стовпника

Do r. 1875 na tutejszym terenie byli również grekokatolicy. Posiadali oni m.in. kościół w Rachaniach i w Grodysławicach. Po kasacie unii zamieniono je na cerkwie prawosławne. Po ukazie carskim z r. 1905 spora grupa dawnych unitów powróciła do Kościoła katolickiego.

Вперше згадується у податковому реєстрі 1507 р. 1 У акті візитації 1722 р. сказано, що дерев’яна будівля вимагає ремонту. 2 Нову дерев’яну церкву збудовано у 1755 р. 3 В акті візитації єпископа Мак-симіліана Рилла за 1775 р. зазначено, що церква нова дерев’яна. 4 У 1786 р. під час регуляції австрійською владою парафіяльної сітки приєднана, як філійна, до парафії в Городиславичах. Відправи припинено у 1870 р., а у 1881 р. церкву розібрано і матеріал продано. 5

1. Gil A. Prawosławna eparchia Chełmska do 1596 roku. – Lublin-Chełm, 1999. – S. 182.

2. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 779.

3. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, Sygn. 774.

3. Ликвидированные приходы и церкви Холмской греко-униатской епархии. Томашевский уезд. // ХВЕВ, 1891. № 18. – С. 294-296.

4. Там само.