Посадас м

Перше поселення на тому місці, де зараз знаходиться Посадас, було засноване 25 березня 1615 року єзуїтським священиком Роке Гонсалесом де Санта Крусом під назвою Анунсьясьйон-де-Ітапуа (ісп. Anunciación de Itapúa — Благовіщення Ітапуа). Але через брак поселенців пізніше містечко було перенесено на правий берег Парани та перейменовано на Енкарнасьйон-дель-Парагвай.

Між 1838 і 1840 роками парагвайський генерал Гаспар Родрігес де Франсья захопив цю місцевість і обгородив її муром. Це місце стало називатися Трінчера-де-лос-Парагвайос (ісп. Trinchera de los Paraguayos — траншеї парагвайців). Генерал Хуан Мануель де Росас відбив цю зону, і місце почало називатися Трінчерас-де-Сан-Хосе (ісп. Trincheras de San José — траншеї св. Йосифа). Ця назва вперше зустрічається в офіційних документах 1869 року щодо спорудження каплиці у місті. 1865 року під час війни Потрійного Альянсу Парагвай знову захопив регіон, але ненадовго. Згідно з мирним договором 1876 року парагвайці відмовилися від усіх претензій на цю місцевість. Після цього місто почало швидко зростати завдяки новим поселенцям-креолам, торговцям і колишнім солдатам. 8 грудня 1870 року уряд провінції Коррієнтес створив департамент Канделарія і назвав його столицею Трінчерас-де-Сан-Хосе. Ця дата вважається офіційним днем заснування міста. 1879 року місто було перейменоване на Посадас на честь Хосе Хервасіо де Посадаса, правителя Об’єднаних провінцій Ріо-де-ла-Плати.

30 липня 1884 року Національний конгрес Аргентини вирішив перенести місто Посадас у підпорядкування новоствореної національної території Місьйонес і зробити його її столицею. 1953 року президент Перон надав території Місьйонес статус провінції, а Посадас — столиці провінції. 11 лютого 1957 папа Пій XII створив єпархію Посадас (до того місцевість знаходилася у підпорядкуванні єпархії Коррієнтес).

Наприкінці 1970-х у Посадасі було створено Національний Університет Місьйонеса (ісп. Universidad Nacional de Misiones). 1991 року відкрився міст, який поєднав Посадас з містом Енкарнасьйон у Парагваї, що надало значний поштовх міжнародній торгівлі.

Вислоцький Іван — хорунжий Армій УНР і чотар УГА, письменник. Помер і похований у місті.

Підготував Іван Парнікоза, НІАМ «Київська фортеця».