2009 р. У Полтаві відреставрують захоронення Скліфосовського

Дата: 07.05.2009

Завершити реставрацію захоронення видатного хірурга Миколи Скліфосовського в приміському с. Яківці планують на початку червня.

Зараз на могилі відомого хірурга і вченого тривають роботи, зокрема, на фоновій стіні біля захоронення з’явилися його слова: «Народ, що вміє шанувати пам’ять своїх видатних пращурів, має право спокійно дивитися в майбутнє». Організатором відновлення занедбаного поховання стала Київська районна рада Полтави.

За словами її голови Віктора Животенка, вони спорудять невеликий меморіал коштом районного бюджету та спонсорів. «На сьогодні є лише 20 тис. грн. спонсорських та 20 тисяч з районного бюджету» – відзначив Животенко та закликав небайдужих приєднатися до матеріальної підтримки реконструкції (її повна вартість – близько 150 тис. грн.).

Джерело: “Новини Полтавщини”