Лубни м

Лубни м

Розмір зображення: 799:444 піксел

Перша згадка: 18 квітня 1590 р. король Сигізмунд 3 дав О.Вишневецькому грамоту на землю Лубни; грамотою від 16 січня 1591 р. король дозволив будувати замок [Історія міст і сіл УРСР : Полтавська область. – К. : ГРУРЕ, 1967 р.].

В 1620 р. надано магдебурзьке право. В 1740 р. було 3 школи (Троїцька, Пречистенська і Миколаївська), 1 шпиталь [Бочкарёв К.П. Очерки лубенской старины. – М.: 1900 г., с. 5, 12].

Місто згадане у податкових реєстрах 1750 – 1756 рр. [ лівобережної України 50-х рр. 18 ст. – К.: 1990 р., с. 32].

В Лубнах тоже «вздёрнули» памятник Ленину. И Кирову в придачу (22.02.2014 г.)

Список літератури – на сайті «».