Кляштор домініканців

Мури, брами і башти

Мури, брами і башти

Розмір зображення: 800:600 піксел

Мури з брамою, дзвіницею та баштами 17 – 18 ст. [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 62].

Мури з брамою, дзвіницею і баштами 17 – 18 ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про впорядкування справи обліку та охорони пам’ятників архітектури на території Української РСР” № 970 від 24.08.1963 р.].

Оборонні споруди (мури, дзвіниця, башти) 1702 р. [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

Стены с воротами, колокольней и башнями, XVIII в. Монастырский комплекс окружен высокой каменной стеной с круглыми башнями. Посредине западной стены расположены ворота, оформленные белокаменными архитектурными деталями. На замковом камне арочного портала имеется надпись «1704», очевидно, дата их постройки. Строительство стен начато в 1702 г. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 3, с. 110].

1988 р. Південний мур. Вигляд зі сходу
Вигляд з південного сходу. 1988 р. 18 серпня. Фото М.І.Жарких. Негатека, № 469-27.
1988 р. Башта південного муру (9) (+)
1988 р. Південно-західна башта (6). Вигляд з північного заходу (+)
1988 р. Брама і пандус. Вигляд із заходу
1988 р. Північно-західна башта (2). Вигляд з південного заходу (+)
На передньому плані – мур північно-західного бастіона (1), адлі – мур південно-західного бастіона (7). Вигляд з півночі. 1988 р. 18 серпня. Фото…
1988 р. Фрагмент бастіону
1988 р. Південно-західний бастіон (7). Вигляд з півночі (+)