Підгаєцький район

Підгайці м

Підгайці м

Розмір зображення: 800:509 піксел

Перша згадка: 1463 р.; в 1539 р. надано магдебурзьке право. Замок згадано; в 1655 р. його здобули війська Б.Хмельницького [Історія міст і сіл УРСР : Тернопільська область. – К. : ГРУРЕ, 1973 р.].

1991 р. Краєвид по дорозі від с.Доброводи до м-ка Підгайці
Костел 1463 – 1643 рр. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною…
Костел (+)
Церква та дзвіниця 18 ст. (дерев.) [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають…
Церква св.Спаса (+)
Успенська церква 1653 р. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під…
Церква Успіння (+)
Синагога 17ст. [Постанова Ради міністрів УРСР “Про доповнення списку пам’яток містобудування і архітектури УРСР, що перебувають під охороною…
Синагога (+)
2009 р. На Тернопільщині збирають кошти на цвинтар, де похований тесть Бандери