Будинок дрібного пана із с.Старовичі

Розмір зображення: 800:510 піксел

Будинок дрібного пана із с.Старовичі Іванківського району Київської обл., збудовано в кін. 19 ст., перевезено до музею в 1973 – 1974 рр.

Нині (2007 р.) тут розміщено музей декоративно-прикладного мистецтва.

В п’ятьох залах експонуються роботи відомих народних майстрів, що брали участь у республіканських виставках 1970-71 рр.

У першій залі розміщено вироби з дерева та народне килимарство. Різьблення – один з найдавніших широко розвинених видів декоративного мистецтва. Залежно від способу виконання, воно поділяється на плоске, контурне, виїмчасте, ажурне, рельєфне, кругле.

У музеї експонуються різні унікальні вироби відомих майстрів вишивки, ткацтва, килимарства, гончарства, різні декоративні вироби, іграшки, посуд, сервізи, господарські вироби, декоративні вази.

В одній із зал демонструються вироби із гутного скла, кришталю з декоративним розписом, художнього скла, фарфорові вироби Київського експериментально-художнього, Баранівського та Городищанського фарфорових заводів.