2009 р. Сьогодні увімкнуть електроенергію в Олеському замку

Дата: 27.02.2009

“Міністерство культури та туризму проплатило 48 тис. 837 грн боргу за спожиту електроенергію Олеського замку. Сьогодні Олеський замок під’єднають до електроживлення”, – зазначила у коментарі ZAXID.NET 27 лютого керівник відділу корпоративних зв’язків ВАТ “Львівобленерго” Галина Єлісєєнко.

Нагадаємо, Олеський замок відімкнули від електропостачання 25 лютого. Два дні замок був без електроенергії. “Замок зі свічками охороняє чотири міліціонери. В нас у замку і у фондах зберігається близько 30 тисяч експонатів”, – заявив у коментарі ZAXID.NET директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький.

“У нас, окрім освітлення, вже десять днів як відімкнули електроопалення. Слава Богу, що температура повітря, яка є сьогодні, не є загрозливою для експонатів, але нас хвилює відключення сигналізації. Зараз це питання вирішується на рівні обласної влади. Електроенергію нам обіцяють ввімкнути завтра”, – додав Б. Возницький.

Борг за електропостачання, за словами директора, виник через те, що Міністерство культури не перерахувало коштів галереї.