Калинівка с (Народицька ТГ)

Перша згадка: 1687 р. [Історія міст і сіл УРСР: Житомирська область. – К.: 1973 р.].

Село Калинівка – центр сільської ради, розташоване на правому березі річки Кам’янки, притоки річки Уж, в грунтово – кліматичній зоні центральної частини Полісся, на правобережній Україні, на відстані 22 кілометри на південь від районного центру – Народичі.

На півдні межує з селами Рудня Калинівська та Савлуки Малинського району. На півночі межує з селом Любарка. На сході межує з селами Слобода та Малінка, які входять до Калинівської сільської ради. На заході межує з селом Обіходи Коростенського району.

Найближча залізнична станція – Чоповичі, знаходиться на відстані 20 кілометрів, в південно-західному напрямку від села.

Розташування села Калинівка в помірному поясі північної півкулі, визначає клімат як помірно-континентальний, з теплим і вологим літом та м’якою, хмарною зимою.

Довідка станом на 1992 рік складена Кузьменком Павлом Аркадійовичем.