Босикович Г. Св.Микола. 1532 р.

В 1532 р. маляр Григорій Босикович із Сучави виконав образ св.Миколи для Милецького монастиря [Жолтовський П.М. Художнє життя на Україні в 16 – 18 ст. – К.: 1983 р., с. 117].

Дуже близькою за колористичним ладом та деякими живописними прийомами до творів майстрів Львівщини та Самбірщини, зокрема до іконостаса з Наконечного, є велична ікона Миколи з Милецького монастиря на Волині. Ікону намалював на дубовій дошці в 1586 році Григорій Босикович Волошин з міста Сучави (зберігалася перед Великою Вітчизняною війною в Харківському художньому музеї). Босикович площинно вирішує зображення святителя в мерехтливих сріблясто-золотистих ризах з вкрапленнями кіноварі і підкреслює графічні елементи в моделюванні обличчя. [Історія українського мистецтва. – К.: Наукова думка, 1967 р., т. 2, с. 270]

Дата 1586 р. помилкова. Треба – 1532 р.