Церква св. Михаїла

Вперше згадується у акті візитації єпископа Максиміліана Рилла 1775 р., де про неї говориться: “Стара, потребує ремонту, особливо маківка. Дзвіниця над бабинцем”. 1 В акті візитації 1792 р. повторено: “стара, здезольована, від ґрунту репарації потребує. При тій церкві дзвіниця на цвинтарі нова”. 2 Імовірно, що церква була збудована на початку XVIII ст. У 1840-х рр. її розібрали через старість. 3 Нову збудовано вже після 1875 р., коли парафія стала православною. 4 На початку XX ст. це була велика дерев’яна будівля з чотирма маківками. Зачинена після першої світової війни. Парафія відновлена щойно під час німецької окупації. 5 У 1943 р. священик покинув церкву через погрози польських партизанів, а 9 березня 1944 р. все село і церква були спалені одним з польських підпільних загонів. 6

l. Archiwum Państwowy w Lublinie, Zespół Konsystorz Grecko-Katolicki w Chełmie, sygn. 774.

2. ЦДІА, фонд 201, опис 1а, справа 251.