1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Дорогошів Малий (Малий Дорошів).

Жовківський.

Церква св. Миколи. 1882.

Перша відома церква побудована у 1565 р. У 1882 р. її замінила існуюча, збудована стараннями о. Т. Полянського. Будівництво здійснив майстер Лаврентій Дрозд з Жидятич (тепер Гамаліївка, Пустомитівського району), про що свідчить різьблений напис на одвірках західних дверей в бабинець:

«Сей храмъ господенъ созданъ 1882 за времена местного іерея Феофила Полянскаго и чес: мести: дяко-учителя Григорія Бурака и чест: мест: провизоров церковных Василія Кулинича Василія Мартина начальника общини Дмитрія Соловія предприимщикомъ зданія сего честн: гос: Лаврентієм Дрозд из Жидятичъ издержакми громады».

Це дерев’яна тризрубна триверха будівля. її вінчають три шоломові бані на світлових восьмериках. Поряд з церквою розташована давніша дерев’яна двоярусна дзвіниця з XVIII ст. З 1961 по 1989 р. церква стояла зачиненою.

«Діло». – Львів, 1882, № 91.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 57.