1998 р. Церкви України: Перемиська єпархія

с. Підліски Малі (Малі Підліски).

Жовківський.

Церква Преображення Господнього. 1871.

Найдавніші відомості про церкву датуються 1572 р. У 1871 р. (за іншими даними – 1864 чи 1875 р.) збудована дерев’яна тризрубна трибанна церква на місці попередньої дерев’яної, зазначеної в документі 1803 р. як стара. Ймовірно, будівництвом керував майстер Лаврентій Дрозд з Жидятич. Перед 1906 р. в церкві встановлений новий іконостас і помальовано її всередині. По другій світовій війні стояла зачиненою, а у 1976 р. розвалена. У 1989 – 1992 pp. на її місці споруджена нова мурована церква за проектом архітекта Ігоря Ковалишина та інженера Романа Йосипіва.

Драган М. Українські деревляні церкви. – Львів, 1937, с. 90; 93.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 288 – 289.