Торговельно-промислова палата (№ 17)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Торговельно-промислова палата (просп.Шевченка, № 17-19) споруджена в 1907 – 1910 рр. (архіт.А.Захаревич).

Споруда пам’ятна тим, що в листопаді 1918 р. тут велись переговори про укладення українсько-польського перемир’я.

Нині (2007 р.) туту міститься Обласна прокуратура.

У будинку № 17/19 до 1939 року містилася Промислово-торгівельна палата, в післявоєнні часи тут був Львівський міський комітет Компартії України та ЛКСМУ й Товариство для розповсюдження політичних і наукових знань (лекторій), зараз тут прокуратура Львівської області. Біля будівлі встановлено пам’ятний хрест, таблиця на якому сповіщає, що на цьому місці 8 травня 2000 року російські шовіністи вбили українського композитора Ігоря Білозіра.

Джерело: “”, 14 листопада 2008 року, № 168 (476)

taras_palkov Львів. Сецесійні панно Ф. Вигживальского в будинку колишньої Промислово-торгової палати (16.09.2018 р.) [фотонарис]