2008 р. Готелю на місці «Вернісажу» не може бути

Дата: 15.08.2008. Готелю на місці «Вернісажу» не може бути, – начальник управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко

Серед інвестиційного пакету Львова на спорудження готелів до «Євро-2012» на вул. Театральній – пл. Низький Замок немає, – запевнила сьогодні, 14 серпня, у коментарі ЗІКу начальник управління охорони історичного середовища Львова Лілія Онищенко.

Учора на прес-конференції директор департаменту «Євро-2012» ЛМР Олег Засадний повідомив, що «Вернісаж перенесуть на пл. Ринок, а натомість збудують 5-зірковий готель на 120 номерів.

«За тими списками ділянок, які міськрада виділяли під готелі до «Євро-2012», площа, де розташовано «Вернісаж», туди не належить. Там треба проводити археологічні дослідження залишків Низького замку та фундаментів церкви св. Катерини. Варто ті археологічні дослідження зробити за бюджетні (міські або державні) кошти, щоб до того не був залучений приватний інвестор, який потім вимагатиме цю ділянку під забудову.

Коли він знатиме, що не може там нічого побудувати, то й не фінансуватиме археологічних досліджень. Виявлені археологічні пам’ятки доведеться музеїфікувати й експонувати. То про яке будівництво може йти мова? Наразі ми погодили списки ділянок для підземних паркінгів, підготовлений управлінням архітектури», – сказала Лілія Онищенко.