2009 р. У львівському музеї виставили розсекречений підручник тактики партизанки УПА

Як повідомляється, виставку організував Центр досліджень визвольного руху спільно зі Службою безпеки України

Як повідомили в прес-службі СБУ, в оновленій виставці Українська Повстанська армія. Історія нескорених, котра експонується у Львівському національному музеї ім. Андрія Шептицького, представлені розсекречені матеріали з архіву Львівського обласного управління СБУ: справи повстанців, членів ОУН, УПА, конфісковані в них фото, щоденники.

Також унікальним експонатом став раніше невідомий і засекречений конспект з тактики військового мистецтва і партизанки.

“Саме завдяки системній роботі з розсекречення, яку проводить СБУ, стало можливим, що сьогодні в стінах музею, який створив Іларіон Свенцицький, ми можемо побачити правду про активну діяльність його дочки та ті жахливі репресії і переслідування радянської влади, яким вона була піддана”, – вважає директор Центру досліджень визвольного руху Руслан Забілій.