2007 р. Парафіяни львівського костелу св. Марії Магдалини вже не голодують. Конфлікт вивчає…

2007 р. Парафіяни львівського костелу св. Марії Магдалини вже не голодують. Конфлікт вивчає Табачник?

Дата: 27.03.2007

«Вчора в діапазоні 21 години ксьондз єпископ Леон Малий зачитав своїй громаді лист архиєпископа Львівського кардинала Мар’яна Яворського, в якому було висловлене прохання, щоб пікетники припинили голодування.

У цьому зверненні значну увагу було приділено позиції «добролюбства», яку повинні сповідувати обидві конфліктуючі сторони. Після цього жінки, що голодували, покинули приміщення», – розповів кореспонденту ЗІКу сьогодні, 27 березня, директор Будинку органної музики п. Юліан Винницький.

«Незважаючи на зачитане звернення, сьогодні, на меншому балконі Будинку органної музики з’явився плакат з написом «Храм у концертному залі чи концертний зал у храмі?». Дивно, що «напади» зі сторони римо-католиків продовжуються. Це може свідчити про те, що ксьондз єпископ Леон Малий втратив авторитет у своєї пастви»,- заявив Юліан Винницький.

Як повідомив ЗІКу Громадський форум Львова, щодо наболілої проблеми розпочався переговорний процес із владою, найближчим часом на рівні віце-прем’єр-міністра України Дмитра Табачника буде створена комісія для розв’язання конфлікту.

Координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех заявив, що ГФЛ вітає ініціативу віруючих римо – католицької громади і вірить, що вчорашнє врегулювання конфлікту закладе початок цивілізованому вирішенню даного питання та зміцнить братерські зв’язки між двома народами, які мають багато спільного в коренях, традиціях та історії.

Довідка ЗІКу.

19 березня у Будинку органної музики (костелі Святої Марії Магдалени) розпочалось голодування – протест трьох парафіянок похилого віку з вимогою повернення костелу вірним. Як повідомили парафіяни, стомлені цією ситуацією та поведінкою директора Винницького парафіяни розпочали протест.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»