Церква Вознесіння / св. Івана Богослова

Люблінський воєвода рекомендував православну церкву в селі зруйнувати (лист до Міністерства віросповідань і публічної освіти від 4 грудня 1937 р.).

В 1937 р. село належало до Грубешівського повіту [Купріянович Г., Рошенко М. Холмщина – минувшина і теперішність. – Пам’ятки України, 1995 р., № 3].

Вперше згадується у податкових реєстрах 1531 р. 1 У1760 р. згоріла попередня дерев’яна церква Вознесения Господнього. 2 Нову, теж дерев’яну церкву св. Івана Богослова, зведено коштом громади у 1764 р. 3 Ремонтована у 1868 р. 4 З 1875 р. – православна. У 1905 р. дахи накриті новими ґонтами. 5 Зачинена після першої світової війни і знищена з наказу польської влади у 1938 р. під час акції нищення церков на Холмщині. 6

1. Gil A. Prawosławna eparchia Chełmska do 1596 roku. – Lublin-Chełm, 1999. – S. 176.

2. Słownik geograficzny królestwa Polskiego i innych krajów słowiańskich. – Warszawa, 1884, T. 5. – S. 838.

3. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 585.

4. ЦДІА, фонд 693, опис 1, справа 343, аркуш 34.