Кляштор бернардинів (№ 2)

Розмір зображення: 800:600 піксел

Бернардинцев монастырь. Комплекс монастыря был основным объектом, вокруг которого формировалась городская застройка второй половины XVIII – середины XIX вв. В 1968 г. к югу от монастыря был обнаружен подземный ход, перекрытый сводами длиной 200 м с несколькими изломами. [Памятники градостроительства и архитектуры УССР. – К.: Будівельник, 1985 г., т. 2, с. 44].

Монастир бернардинів (вул.Сталіна) [Пам’ятники архітектури УРСР, що перебувають під державною охороною: список. – К.: Держбудвидав, 1956 р., с. 14].

Монастир бернардинів 1752 р. – поч. 20 ст. (вул.Лесі Українки, 60) [Державний реєстр національного культурного надбання: пам’ятки містобудування і архітектури України (проект). – Пам’ятки України, 1999 р., № 2-3].

На плані 1999 р. адреса – просп. Волі, 2.

Костел орієнтовано вівтарем на північной схід.