2007 р. Міський голова Луцька проти відбудови собору Іоанна Богослова в Луцькому замку

Дата: 06.11.2007

«При проведенні реставраційних робіт головне – не нашкодити», – заявив луцький міський голова Богдан Шиба, коментуючи 6 жовтня ситуацію навколо майбутньої реставрації Хресто-Воздвиженської церкви міста Луцька. Про це повідомив власкор ЗІКу.

Богдан Шиба висловив думку, що при реставрації слід дуже ретельно ставитися до історичних пам’яток. «Іноді навіть штукатуркою неправильно підібраною можна зашкодити», – сказав чільник міста.

Разом із тим міський голова поділився із журналістами своїми поглядами на справу відновлення і реконструкції пам’яток архітектури: «Слід зберігати те, що збереглось – це є і концепцією ЮНЕСКО. Ліпше зберігати автентичні елементи забудови, консервувати, а не ліпити нове, відновлюючи первинний вигляд. Ось відновили в Києві Золоті ворота. Раніш вони були гарні, а зараз подивіться: хлів хлівом, а не Золоті ворота».

Цими висловлюваннями він вкотре обґрунтував свою незгоду із думкою про можливу відбудову собору Іоанна Богослова в Луцькому замку.

Джерело: «Західна iнформаційна корпорація»