Церква св.Миколи

Церква св.Миколи

Церква згоріла [Шематизм єпархії Перемиської на 1925 р., с. 82].

с. Лівчиці.

Городоцький.

Церква св. Миколи. 1938.

Вперше церква згадується в документах 1578 р. У 1728 р. була зведена дерев’яна тризрубна триверха (низькі бані на восьмериках) церква з емпорою – каплицею над бабинцем. У 1753 р. вона отримала привілей від дідича Михайла Казимира Огінського. В 19 ст. емпору розібрали, перетворивши її на хори. Під час першої світової війни сильно ушкоджена пожежею в 1917 р. Частково відновлена, використовувалася селянами як каплиця. У 1938 р. розпочалося будівництво мурованої церкви за проектом Олександра Пежанського 1929 p., дещо уточненому інженером Юрієм Пясецьким зі Львова. У 1989 р. будівлю докінчили.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 25, справа № 1544.

Державний архів Львівської області, фонд 1, опис 29, справа № 2191.

Національний музей у Львові, фонд графіки.

Центральний державний історичний архів України у Львові, фонд 146 Галицьке намісництво, опис 20, справа № 1543, 1568.

«Діло». – Львів, 1917, № 217.

Джерело: Слободян В. Церкви України: Перемиська єпархія. – Льв.: 1998 р., с. 240.