Житловий будинок (№ 7)

Ігор Свистун

Житловий будинок, 1914 р.

(архіт.).

Вул. Студентська, 7.

На червоній лінії забудови вулиці. Споруджений як прибутковий у стилі раціонального модерну. Триповерховий, цегляний, у плані Г-подібний, з невеликим додатковим об’ємом чорних сходів та допоміжних приміщень з боку подвір’я. На кожному поверсі – по одній семикімнатній квартирі. Композиція фасаду має асиметричне вирішення з лаконічним використанням архітектурної та декоративної пластики. Вхід та парадні сходи виявлено розкріповкою з вертикальним віконним прорізом на два поверхи, що закінчується щипцем з картушем. Скульптурне оздоблення орнаментального характеру, бетонне. Значний інтерес являють фриз, до композиції якого входить рослинна гірлянда, а також вставки у формі квіток у квадратних нішах між вікнами другого й третього поверхів.

Будинок є одним з активних елементів історичного середовища невеликої тихої вулиці, що виходить на вул. Артема.