Людмила Грачова

Житловий будинок, поч. 20 ст.

(архіт.).

Вул. Нагірна, 7.

У верхній частині вулиці. Споруджено для сімей працівників кабельного заводу. З житловим будинком № 5 становить ніби єдиний комплекс.

Двоповерховий, з прибудованим пізніше одноповерховим об’ємом з окремим входом. Стіни першого поверху цегляні, другого – дерев’яні, обкладені цеглою, з наступним пофарбуванням і виділенням білим тоном деталей, що виступають. У плані – чіткий прямокутник з розміщенням головного входу по осі. Для фасадів характерна фігурна кладка цегли, виділяються світлі, невеликого виносу обрамлення верхньої частини віконних прорізів, аналогічні за вирішенням з будинком № 5. На першому поверсі та у прибудові три трикімнатні квартири, на другому поверсі, що має коридорну систему планування, – гуртожиток.

Архітектура будинку характерна для кін. 19 – поч. 20 ст.