2011 р. У центрі Києва будівельний кран впав на житловий будинок

Як повідомив Кореспондент.net глава постійної комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, близько 17:10 будівельний кран на гусеничному ходу з будівництва по вулиці Лютеранська 14в впав на будинок номер 12, що буквально у 200 метрах від Адміністрації Президента.

“Ми давно протестували проти цього будівництва, але сьогодні вони (будівельники, – ред.) розвернули цей кран. Наразі з невідомих причин його гусениця просіла і він впав на старий сусідній будинок, розбивши купол над сходами”, – розповів депутат Київради.

За словами Бригінця, після падіння стріла крану розламалася надвоє і її частина залишилася на даху.

“В результаті падіння по стіні пішла тріщина. Пощастило ще, що в цей час була робоча година і у будинку нікого не було”, – зазначив депутат.

Крім того, Бригінець повідомив, що кран на вигляд “старенький” і швидше за все зроблений ще в радянський час.

Забудовника депутат назвати не зміг, зазначивши, що на стрілі крану була табличка українсько-французької будівельної компанії Основа-Солсіф.

“На даний момент на місці пригоди працює міліція”, – додав Бригінець.

Як стало відомо Кореспондент.net, за адресою Лютеранська 14в веде будівництво девелоперська компанія ХХІ століття.

На цьому місці має з’явиться п’ятизірковий готель Sofitel, яким управлятиме французький оператор Accor Group.

Як повідомляється на сайті компанії ХХІ століття, до складу готелю увійдуть 292 комфортабельних номери, 2 ресторани і 2 бари з обідніми терасами, двоповерховий фітнес-клуб, бальний зал, кімнати для переговорів, ділових зустрічей, конференцій і урочистостей, а також паркінг на 73 машиномісця.