Микола Ходаківський

297.8.2.3. Житловий будинок – с. Троїцьке, Біляївський р-н, Одеська обл., 1962 (архіт.).

Одноповерховий, на бетонному фундаменті. Вимурований із черепашника, тинькований «під шубу». Дах чотирисхилий, критий шифером. На пастельному зеленому тлі стін білим кольором виділяються пілястри, карниз, облямування вікон.

Складається з веранди, передпокою, вітальні, спальні, дитячої, кухні-їдальні, казанної, санвузла. Всі приміщення згруповано навколо передпокою, що є характерним для Одещини.

У будинку експонуються меблі Одеського і Котовського меблевих комбінатів; килими народних майстринь М. Гудко та М. Іванько (із сіл Молдове і Плахтіївка Саратського р-ну); перебірне ткацтво Одеського виробничого об’єднання; серветки і покривала майстрині Н. Котлярової; роботи майстрів у техніці наскрізного різьблення батька й сина В. і В. Шалайдів.