Микола Ходаківський

297.8.4.3. Житловий будинок – с. Калюжинці, Срібнянський р-н, Чернігівська обл., 1962 (архіт.).

Одноповерховий, на буто-бетонному фундаменті. Цегляний, тинькований. Дах чотирисхилий, критий шифером. Карниз з червоної цегли, нащільники і віконниці з характерним поліським орнаментом, що виділяється на білому тлі стін.

Складається з веранди, коридору, передпокою, вітальні, спальні й кухні-їдальні, санвузла. Ліворуч біля входу – піч, за піччю – піл.

Експонуються лозові меблі Чернігівської головної дослідно-експериментальної фабрики лозових виробів, килими, тканина Дігтярівської фабрики художніх виробів ім. 8-го Березня, ткані рушники майстрині Г. Герасименко (с. Нова Басань, Бобровицький р-н), керамічний посуд гончарів (с. Олешня, Ріпкинський р-н), твори самодіяльних художників О. Калашникова, Б. Мельниченка, О. Свистюка.