Микола Ходаківський

297.8.1.3. Житловий будинок – с. Ямна (тепер у межах м. Яремча), Надвірнянський р-н, Івано-Франківська обл., 1964 (архіт.).

Одноповерховий з мансардою, на кам’яному фундаменті, з підвалом. Дерев’яний, рублений зі смерекових брусів. Дах хрещатий з контурним різьбленням деталей, критий гонтом. В опорядженні будинку широко використано місцеві матеріали, традиційні елементи архітектури.

Складається з передпокою, вітальні, спальні, кухні, санвузла. На мансарді дві літні кімнати, спальня та господарське приміщення. У підвалі пивниця.

Експонуються вироби народних майстрів Гуцульщини та Покуття: косівська кераміка П. Цвілик, килими С. Повщук, М. Ганущак, килимові вироби (верети, ліжники, килими, доріжки) творчого об’єднання «Гуцульщина», ткані вироби Г. Василащук, вишиваний рушник Г. Герасимович, орнаментальний розпис на папері П. Хоми.