2009 р. Фракція БЮТ у Київраді вважає передачу будинку на Андріївському узвозі незаконною

Київрада передала будівлю на Андріївському узвозі, 5/31 у Подільському районі Музею мистецтва та археології Середземномор’я та Близького сходу. Відповідне рішення Київрада ухвалила на сесії 23 квітня, включивши його до порядку денного з голосу, без наявності у депутатів проекту, – повідомили у фракції Блоку Юлії Тимошенко у Київраді.У БЮТ наголосили, що питання про передачу будівлі даному музеєві не розглядала профільна комісія Київради – з питань культури та мистецтва.

Крім того, за даними блоку, будинок належить державному історико-архітектурному заповіднику Стародавній Київ, створеному Київрадою у вересні 2003 року та ліквідованому через недоцільність існування у травні 2004 року.

“Оперативність та рішучість, з якою було надано приміщення для, судячи із назви, не найактуальнішого для Києва музею, вселяє сподівання, що є підстави для чуток, нібито дане приміщення передано за особистою вказівкою президента і в ньому буде інший музей – бджільництва”, – заявив голова комісії з питань культури, депутат БЮТ Олександр Бригинець.

Блок також зазначає, що Музей мистецтва та археології Середземномор’я та Близького сходу є новоствореним, але не уточнює, який орган влади його створив.