Віталій Отченашко

Житловий будинок, 1909 – 10 рр.

(архіт.).

Андріївський узвіз, 2в.

Займає рядове положення у забудові кварталу. Щільно прибудований до будинку № 2б, з яким об’єднаний спільним архітектурно-стилістичним вирішенням. Автор проекту, як і будинку № 2б, імовірно, київський архітектор К. Шиман. Після капітального ремонту 1970-х рр. первісне планування і оздоблення інтер’єрів втрачені.

П’ятиповерховий цегляний з підвалом, односекційний, розрахований первісно на дві великі квартири на кожному поверсі. Перекриття плоскі. У лівому крилі – проїзд на подвір’я. Незважаючи на повну ідентичність архітектурних форм і деталей із сусіднім будинком, має особливості – тривісну композицію фасаду, симетричність якого трохи порушена прямокутним еркером у правому крилі. Над вікнами еркера на рівні третього поверху в картуші латинськими літерами монограма власника садиби А. Фролова – «АР», який проживав у цьому будинку.

ДАК, ф. 143, оп. 2, спр. 2410.