2010 р. На Андріївському узвозі побудують ресторан і паркінг

Архітектурно-містобудівна рада Києва схвалила проект будівництва ресторану в комплексі з магазином з продажу товарів мистецтва та виставковим залом на Андріївському узвозі.

Таке рішення було ухвалене в ході засідання секції Містобудівної ради. Проект розроблений ТОВ Планета буд за замовленням ТОВ Фірма Сулла. в ході засідання секції Містобудівної ради.

Проектом передбачається будівництво чотирьох-або п’ятиповерхової будівлі на земельній ділянці площею 0,0585 га на розі Андріївського узвозу та Боричевого Току, біля театру Колесо.

Планується, що в проектованому будинку, корисною площею 2,6 тис. кв.м, розмістяться ресторан на 60 місць (площею 591 кв.м.), магазин з продажу товарів мистецтва (площею 53 кв.м.), виставкова зала (площею 865,5 кв.м.), VIP-апартаменти для відпочинку (площею 380 кв.м.), а також підземний паркінг на 24 механізований машиномісця (площею 314,88 кв.м.). Площа забудови складе 532,8 кв.м.

Проектувальники прийняли рішення фасад будівлі виконати в стилі українського модерну. У ході розгляду проекту головуючий на секції Містобудівної ради Юрій Тихонович рекомендував замовнику погодити проект з концепцією Андріївського узвозу, з органами охорони архітектури (оскільки будівництво об’єкта передбачається в історичній частині столиці), із землекористувачами, які розташовані по сусідству, а також провести технічне обстеження можливості впливу будівництва на сусідні будівлі.

Він також додав, що оскільки в будівлі передбачені апартаменти для VIP-персон, а в назві проекту це не відображено, необхідно також погодити тип об’єкта. З урахуванням цих зауважень проект був погоджений для подальшої роботи.

Нагадаємо, в березні відділ капітального будівництва та реконструкції Подільської районної в Києві державної адміністрації оголосив тендер на розробку проектно-кошторисної документації реставрації та впорядкування Андріївського узвозу в Подільському районі столиці.