2007 р. Невідомі варвари познущалися над пам’яттю українського народу

20 травня до Борзнянського райвідділу внутрішніх справ, що на Чернігівщині, надійшло повідомлення про наругу над пам’ятником “Героям Крут”.

Прибувши на місце пригоди, слідчо-оперативна група райвідділу на чолі з начальником виявила, що на полі, неподалік залізничної колії “Ніжин – Бахмач”, де знаходиться пам’ятник, на плитах меморіалу нанесено напис жовтою фарбою “Сава Росії”. А над входом в капличку – білою аерозолю “Бандерам х….”. На меморіальній плиті, де викарбовано слова гімну, невідомі вандали розпалювали багаття.

З місця пригоди правоохоронцями вилучено каністру з залишками фарби та інші речові докази. По факту порушено кримінальну справу за ст.298 ч.2 КК України (нищення, руйнування чи псування пам’яток історії або культури), що передбачає позбавлення волі на термін від двох до п’яти років.

Наразі на місці злочину працює слідчо-оперативна група Борзнянського райвідділу та оперативні підрозділи УМВС. Цей злочин стоїть особисто на контролі у начальника УМВС України в Чернігівській області генерал-майора міліції Валерія Ноніка. Розслідування триває.