2008 р. У Кременчуці знайшли каплицю і кузню ХVIII століття

Дата: 19.07.2008

У Кременчуці знайшли каплицю 18-го століття, кузню і будинок. Працювати археологи розпочали два тижні тому і навіть не чекали, що виявлять такі знахідки. “У котловані ми знайшли житлове приміщення другої половини 18-го століття, – розповідає заступник директора науково-дослідного підприємства “Охоронна археологічна служба України” Олександр Супруненко. – Виявили фрагменти каплиці, яка була побудована на початку 18-го століття, і кузню, де було багато цвяхів, частини чавунних виробів і близько десятка зламаних замків”.

Крім цього археологи знайшли багато прикрас – наприклад, срібний хрестик мальтійської форми 17-го століття на рештках маленької дівчинки. Знайшли вчені і черепки турецького посуду, який був завезений на територію сучасного Кременчука за часів російсько-турецьких воєн, і козацькі набори: гудзик-бубен, перстень і трубку, повідомляє Сегодня

Джерело: “Газета по-українськи”