2008 р. Полтавські археологи проведуть розкопки у Кременчуці

Дата: 26.06.2008

З 1 липня у Кременчуці працівники Центру охорони та досліджень пам’яток археології управління культури ОДА розпочнуть розкопки на площі Перемоги. Розкопки будуть проводитися на місці, де до 1943 року був розташований Успенський православний cобор. Про це повідомив директор центру Олександр Супруненко.

“Поки що важко сказати, що ми зможемо знайти, але фронт роботи для нас є”, – зазначив головний археолог області.

За словами головного забудовника земельної ділянки, керівника підприємства “Житлобуд” Едуарда Шевчука, його підприємство одночасно запросить представників Центру охорони та досліджень пам’яток археології управління культури ОДА до проведення розкопок на інших ділянках, які можуть зацікавити науковців.

Джерело: “Освітній портал”